Községi Sportegyesület Tarján, kézilabdacsapatok

hírek
történetünk
vezetőség
csapatok
képek
video
támogatók
kapcsolat

Magyar Kézilabda Szövetség

Sportcsarnok, Tarján SE
Sportcsarnok, Tarján


Lánycsapat, Tarján SE
Lányok, Tarján SEKözségi Sportegyesület Tarján

Történetünk

megalakulás

 1977-től pedig két éven át Horváth Imre volt az edző. 1976-tól Szegedi János lett a csapat edzője, majd 1985-től Horváth Árpád, mint játékos-edző, későbbiekben mint edző a mai napig tevékenykedik. 1958-ban Bogár Bulcsu testnevelőtanár szervezte meg a kézilabda játékot Tarjánban, az egyesület neve Tarján S.E, színe zöld-fehér. A fő célkitűzés akkor is és ma is a község sportéletének irányítása és a kézilabda sportág megszerettetése. 1960-ban hivatalosan is megalakul az egyesület.

elnökség

1982-ig Bogár Bulcsu és id. Weiler János voltak a sportélet irányítói. 1983-ban Horváth Imre testnevelőtanár vette át az elnökséget. 1995-től id. Palatin Imre lett az egyesület elnöke, 2005-től pedig Straubinger András irányításával működik. Az egyesület hivatalos neve: Községi Sportegyesület Tarján

edzők

A felnőtt férficsapat a megyei bajnokságban nyolc alkalommal lett aranyérmes 1958-tól Bogár Bulcsu, 1972-től id. Weiler János edzette a csapatot. 1976-ban Treszl Ferenc tevékenykedett az edzői poszton, 1977-től pedig két éven át Horváth Imre volt az edző. 1976-tól Szegedi János lett a csapat edzője, majd 1985-től Horváth Árpád, mint játékos-edző, későbbiekben mint edző a mai napig tevékenykedik. Jelenleg több csapat is tartozik az egyesülethez, melyeknek edzői: Horváth Árpád, Nagy Péter, Gazda-Pusztai Zsolt és Csik Ákos, akik feladatukat társadalmi munkában látják el.

események

1965-től a sportegyesület neve Petőfi S.E. névre változott, mivel a Petőfi MgTsz. patronálta ekkor a kézilabdázást Tarjánban, 1985-től azonban újra Tarján S.E. lett a csapat neve. 1996-ban 7 tag részvételével megalakult a Tarján Handball Alapítvány. Az alapítványon keresztül sikerült minden évben nyertes pályázatokkal megfelelő anyagi hátteret biztosítani a sportág számára. Az alapítvány 2000-től szünetelteti tevékenységét. Az egyesület 1989-től Községi Sportegyesület Tarján néven került a társadalmi szervezetek nyilvántartásába. A sportegyesület jogtanácsosa Dr. Martin Mihály vezetőségi tag.

működés

 Jelenleg már korszerű sportcsarnokban zajlanak a meccsek. A sportegyesületben mindenki ellenszolgáltatás nélkül, önkéntesen végzi feladatait. A jogi ügyeket dr. Martin Mihály, az adózási és adminisztrációs feladatokat Huj Ferencné végzi. A legnagyobb anyagi támogatást a Tarjáni Önkormányzat nyújtja az edzőterem biztosításával, illetve pénzbeli és szállítási támogatással. 2001-ig a csapatok szabadtéren játszottak. A felnőtt férficsapat a megyei bajnokságban nyolc alkalommal lett aranyérmes, és három éven keresztül szerepelt az NB II osztályban. Sokszor elmaradt azonban az NB II-ben való szereplés a megfelelő fedett létesítmény biztosításának hiánya miatt. Jelenleg már korszerű sportcsarnokban zajlanak a meccsek. Itt, a tarjáni Sportcsarnokban kerül minden évben megrendezésre az egyesület által szervezett Tarján Kupa.

külföldi kapcsolatok

Az alábbi városok kézilabdacsapataival tart kapcsolatot az egyesület: Dunaszerdahely, Nové-Zámky, Pozsony, Staufenberg, Gerlingen, Ditzingen, Zufenhausen, West-Wien, Gansendorf, St. Pölten, Stockerau. Ezen kívül iraki kuvaiti, egyesült arab emirátusok-beli, algír és egyiptomi kézilabdacsapatokkal is megmérkőztek már játékosaink.


Tarján Község Önkormányzata
Gyermelyi Tészta
Straubinger Kft.
Gerecsevíz
Kapsch
Keszmann & Bodnár
Max Magyar Kft.

Községi Sportegyesület Tarján
Községi Sportegyesület Tarján · 2831 Tarján Rákóczi u. 34. · telefon: 06 34 372 631 · e-mail: tarjanse@freemail.hu
webmester: tomacolor studio